Τρίτη, Ιουνίου 12, 2007

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και μέλους της Δημήτρη Δραγατάκη, προκηρύσσει σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Δημήτρη Δραγατάκη τον 3ο Διαγωνισμό Σύνθεσης στη μνήμη του.
Εκτός από το πολύ σημαντικό συνθετικό έργο του, ο Δημήτρης Δραγατάκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στη διδασκαλία νέων συνθετών.
Με την προκήρυξη αυτή, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών πιστεύει ότι συντείνει στη συνέχιση του έργου του Δασκάλου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εμπλουτισμού του ελληνικού ρεπερτορίου με καινούρια έργα.
Οι Έλληνες συνθέτες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2007 να υποβάλλουν ένα έργο για σόλο όργανο ή για οργανικό σύνολο, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 6 εκτελεστές. Στην ενορχήστρωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε συνδυασμός από τα παρακάτω όργανα: φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, κόρνο, τρομπόνι, πιάνο, 2 βιολιά, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο και μαγνητοταινία. Η διάρκεια του έργου θα πρέπει να είναι 6 έως 12 λεπτά.
Τα έργα θα κριθούν από επιτροπή που θα αποτελείται από διακεκριμένους Έλληνες συνθέτες και διευθυντές ορχήστρας.
Τα τρία καλύτερα έργα αμείβονται με ποσά 1500, 900 και 600 Ευρώ αντίστοιχα.
Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στo γραφείo της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Δεινοκράτους 35, Κολωνάκι-Αθήνα, τηλ. 210-7256607, e-mail gcu@otenet.gr, Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, 11.00-15.00.
Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών θα μεριμνήσει για την εκτέλεση και ηχογράφηση των βραβευμένων έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: