Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2007

Θόδωρος Αντωνίου ΤΟ ΠΙΑΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007, ώρα 20.30


Μουσικές βραδιές στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»
«Το πιανιστικό έργο του Θόδωρου Αντωνίου»



Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης παρουσιάζει τα έργα του Θόδωρου Αντωνίου:
«Entrata», «Synaphes», «Aquarelles»,
«Συλλαβές», «7 ρυθμικοί χοροί», «4 μικροί Κανόνες»,
2 κύκλοι «Inventions», «7 Ρυθμικοί Χοροί»,
«Prelude and Toccata», «Sonata».

1 σχόλιο:

Jazzman είπε...

Το blog ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΖΑΖ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ), ξεκινάει σήμερα ένα μικρό αφιέρωμα στην Ελληνική τζαζ μουσική. Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε κάποιο υλικό το οποίο θα αναρτηθεί σταδιακά. Δυστυχώς το περισσότερο υλικό είναι αρκετά δυσεύρετο και έτσι η εικόνα που θα δείξουμε δεν θα είναι σφαιρική, αλλά σίγουρα αντιπροσωπευτική.



Θα παρουσιάσουμε σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες που μπήκαν στην παράδοση της τζαζ, επηρεασμένοι από τους παλιούς jazz masters και με την σειρά τους επηρέασαν (εμάς) τους νεότερους… Η αρχή έγινε σήμερα με τον fussion κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη. Απολαύστε τον στις 2 τελευταίες και στις 2 επόμενες αναρτήσεις μας. Έπειτα θα ακολουθήσουν αναρτήσεις και με άλλους Έλληνες τζαζ καλλιτέχνες, ιδιαίτερα με αυτούς που πάντρεψαν την τζαζ με την Ελληνική παράδοση (η μήπως θα έπρεπε να πούμε αυτούς που άφησαν την τζαζ να αφομοιώσει Ελληνικές παραδοσιακές μουσικές φόρμες και ρυθμούς;).



Πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικό το να ενημερωθεί το κοινό σας για την Ελληνική τζαζ σκηνή. Ελπίζουμε να συμμερίζεστε την άποψή μας και γνωστοποιήσετε την προσπάθειά μας να συστήσουμε στο Ελληνικό κοινό, άξιους Έλληνες καλλιτέχνες που οι μεγάλο-δισκογραφικές εταιρίες και γενικότερα τα ΜΜΕ περιθωριοποίησαν.







Ευχαριστούμε



Η συντακτική ομάδα του blog

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΖΑΖ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)
http://jazzmusicgr.blogspot.com/