Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2007

ΒΡΑΒΕΙΑ Γ.Α.ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ

Τρίτη 27/11/2007, 8:30 μμ,
Goethe Institut - Athen, Ομήρου 14-16 Αθήνα

Βραβεία διαγωνισμού σύνθεσης στη μνήμη Γ. Α. Παπαϊωάννου 2006-7

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με το Goethe Institut-Athen, παρουσιάζει τα τρία βραβευμένα έργα του διαγωνισμού σύνθεσης 2006-7 στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και μέλους του Δ. Σ. της Γιάννη Α. Παπαϊωάννου.
Στον διαγωνισμό η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από διακεκριμένους συνθέτες και μαέστρους, βράβευσε με πρώτο βραβείο τον Απόστολο Ντάρλα για το έργο «Τυρώ» (2006) για σοπράνο, κλαρινέτο και πιάνο, με δεύτερο βραβείο το Δημήτρη Οικονόμου για το έργο «String quartet no 1 (in memoriam)» (2006) και με τρίτο βραβείο το Στάθη Γυφτάκη για το έργο «Παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα του Ιωσήφ Παπαδάτου» (2006) για φλάουτο και πιάνο.
Μαζί με τα βραβευμένα, παρουσιάζονται επίσης τα έργα των Gérard Grisey «Talea, ou la machine et les herbes folles» (1986) για ενόργανο σύνολο, Erhard Grosskopf «Streichtriο» (2003) για βιολί, βιόλα και τσέλο και Γιάννη Α. Παπαϊωάννου «Τέσσερις Ορφικοί Ύμνοι» (1971), για αφηγητή και ενόργανο σύνολο.
Ως σολίστ εμφανίζονται η Μίνα Πολυχρόνου (σοπράνο), ο Τηλέμαχος Κρεβάικας (αφηγητής), η Iwona Glinka (φλάουτο) και η Βίκυ Στυλιανού (πιάνο). Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής διευθύνει ο Θόδωρος Αντωνίου.
Τη συναυλία προλογίζει ο Ιωσήφ Παπαδάτος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: